Ons verhaal

De beste olijfolie maken van de wereld,
dat is onze missie.

Als echte Italiëliefhebbers droomden we van een eigen plekje in La Bella Italia, waar we heerlijke olijfolie konden telen onder de Italiaanse zon. We werden verliefd op een prachtig landhuis in de groene heuvels rond Assisi in Umbrië.
Het was het begin van een prachtig verhaal…
italie olijfolie umbrie montefalco casa astrid

In de groene heuvels rond Assisi

Het eeuwenoude landgoed ligt in een beschermd natuurgebied, de Monte Subasio, dat onder de bescherming van Unesco erfgoed valt. We startten met de volledige renovatie en brachten de olijfgaard met zijn 1750 olijfbomen terug in de oorspronkelijke staat. Onze olijfgaard bestaat uit 3 variëteiten, met als resultaat een erg smaakvolle en bovenal gezonde olijfolie, die typerend is voor onze prachtige regio.

In 2013 waren we klaar voor onze eerste oogst. We lieten onze vrienden, familie en Italiaanse buren proeven van ons gloednieuwe product en waren trots dat onze olijfolie zo goed onthaald werd. De olijfgaard, die reeds jaren bekend stond voor zijn zuivere olijfolie, loste ook dit jaar de verwachtingen in!

Een moeilijk jaar

Meteen stonden we voor een uitdaging, want 2014 was een moeilijk jaar voor de Italiaanse olijfolie-oogsten. De bomen werden getroffen door de Bactrocera olea, een olijfvlieg waarvan de larven zich voeden met olijven. In sommige regio’s daalde de opbrengst met 75%. Omdat kwaliteit en zuiverheid bij ons voorop staan, besloten we dat jaar dan ook niet te oogsten.

Heel enthousiast startten we een jaar later met de uitbreiding van onze olijfgaard. Niet alleen investeerden we in nieuw materiaal, we stelden een team samen van 15 ervaren plukkers en hadden onze eerste samenwerking met de traditionele persers, die de regio zo bekend maken.

Foto © Lorenzo Tardioli
casa astrid olijfgaard extra vierge olijfolie olijfbomen

Verrassend smaakvol

Om het label van Extra Vierge olijfolie te mogen gebruiken, worden strenge richtlijnen rond zuiverheid en zuurtegraad opgelegd. De oogst van 2015 scoorde op alle vlakken uitstekend en haalde ruimschoots de strenge normen. Om onze olijfolie zo gezond, lekker en kwalitatief mogelijk te houden, persen we steeds binnen 24 uur na de oogst, slaan we de olijfolie op in stalen vaten en bottelen we in roestvrije stalen flesjes, die bewaard worden tussen 15 en 17 graden.

Gezonde en smaakvolle olijfolie is voor ons een echte passie geworden. Trots bieden we jullie vanaf nu onze extra vierge olijfolie aan in hervulbare flessen van 250, 500 of 750 ml en ook in een grote variëteit aan smaken. We hopen dat we op die manier jullie receptjes en zomeravonden een extra toets kunnen aanbieden!

© 2020 Casa Astrid. Website by North Digital.

×